Investeste in oameni !

Acest site este cofinanţat din Fondul Social European prin Programul Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013

  • Program acreditat de către Ministerul Educaţiei, Cercetării, Tineretului şi Sportului, Centrul National de Formare a Personalului din Învăţământul Preuniversitar (CNFP).
  • Programul de formare este gratuit. Cheltuielile cursanţilor privind cazarea, transportul si masa sunt subventionate.
  • Se acordă diplome certificate şi 65 de credite la finalizarea cursurilor.

Prezentarea cursurilor

Programul va cuprinde trei cicluri identice de formare cu durata de 12 luni. Fiecare ciclu include 3 module (5 cursuri + proiectul final). Cursurile din structura celor 3 module au durata de 40 ore fiecare. Activitatile specifice fiecarui curs se deruleaza pe parcursul unei saptamani (sase zile). Activitatile vor avea un caracter predominat aplicativ.

Planuri de invatamant

Modulul 1. Informatica si tehnologii educationale, include cursurile:


 C1 - Informatica aplicata in educatie si formare (curs+aplicatii, 40 ore);

 C2 - Medii si tehnologii educationale interactive(curs+aplicatii, 40 ore);

P – Portofoliu: include doua aplicatii reprezentative realizate de cursanti (15 ore);

A. Obiectiv:
- aplicarea tehnologiilor educationale moderne si eficientizarea procesului de predare-invatare.
B. Competente generale vizate:
- realizarea profesionala a prezentarilor (ppt), construirea diagramelor, calcul tabelar (excel)
- realizarea de aplicatii dinamice interactive in tehnologie web (urmareste vizualizarea si explicitarea fenomenelor, conceptelor, respectiv facilitarea intelegerii acestora de catre elevi)
- configurarea si utilizarea unei platforme e-learning pusa la dispozitie prin Centrul Virtual CVCM al UTCN (urmareste accesarea libera a informatiei atat in clasa cat si acasa, de elevi si de profesori, 24/7 ore/zile pe saptamana, respectiv constituirea unei platforme ce va integra resursele tuturor utilizatorilor bazei/centrului virtual).

Modulul 2. Mecatronica I (Platforme mecatronice pentru educatie si formare flexibila), include cursurile:


 C1 - Tehnologie si educatie mecatronica. Dezvoltare durabila (curs+aplicatii, 40 ore);

 C2 - Metode si tehnici de inovare si creativitate (curs+aplicatii, 40 ore);

P – Portofoliu: include doua aplicatii reprezentative realizate de cursanti (15 ore);

A. Obiectiv:
- exploatarea platformelor educationale in scopul stimularii transferului de cunoastere, a creativitatii, a gandirii integratoare, a flexibilitatii si capacitatii de adaptare a cursantului, respectiv elevului pentru a raspunde cu operativitate nevoilor in continua schimbare ale pietei muncii (vizeaza exploatarea/programarea unor sisteme mecatronice modulare utile in sustinerea activitatilor de curs si laborator, in lumina obiectivelor anterioare, pentru diverse discipline: fizica, mecatronica, electronica, informatica, tehnologii etc)
B. Competente generale vizate:
- Cunoasterea si intelegerea conceptelor fundamentale impuse de tehnologia mecatronica
- Exploatarea platformelor educationale in scopul stimularii transferului de cunoastere a capacitatii de adaptare a cursantului/elevului la dinamica pietei muncii (programarea functionalitatii sistemelor mecatronice, cunoasterea, dezvoltarea si implementarea tehnicilor de control)
- Prototiparea rapida la scara redusa a sistemelor mecatronice (realizarea de sisteme mecatronice la scara utilizand structuri modulare reconfigurabile, programarea functionarii)
- Gandirea sistemică, integratoare si deprinderea de a lucra in echipa
- Capacitate de analiza si sinteza globala a sistemelor moderne

Modulul 3. Mecatronică II (Dezvoltare tehnologica şi tehnologii educationale in societatea bazata pe cunoastere)


 C1 - Dezvoltarea tehnologica si tehnologii educationale (curs+aplicatii, 40 ore);

P1. - Tehnologii educationale interactive(proiect final desfasurat pe perioada a 10 luni);

A. Obiectiv:
- modul educational adaptat la cerintele societatii bazate pe cunoastere care sa asigure educatie si formarea flexibila in acord cu dinamica pietei munci

Proiectul va dezvolta o tema in domeniul tehnologiilor educationale, in acord cu tematica programului de formare. Temele de proiect vor fi alese complementar astfel incat la sfarsitul programului sa rezulte o baza de 1320 de aplicatii dinamice (interactive), cu tematica axata pe problemele de interes major in educatie si formare. Prin CVCM aplicatiile vor fi accesibile gratuit tuturor cadrelor didactice, elevilor si studentilor.

 

Conţinutul acestui material nu reprezintă în mod obligatoriu poziţia oficială a Uniunii Europene sau a Guvernului României